REKLAM

 

WEBSIDOR

 

Skärmavbild 2016-06-16 kl. 20.10.05

 

WWW.HAMMARTERRASSEN.SE

Efter några dagar i stadens brus, Känns det fantastiskt att komma hem till Hammarterrassen.
Till fåglarna, vattnet, den friska luften och de ståtliga tallarna. Det är här jag är hemma nu.

Det här är min plats på jorden.

Villan var visserligen charmig. Men med tiden blev den alldeles för stor. När vi äntligen bestämde oss för att sälja, började det nya livet. Vi köpte en lägenhet centralt i stan – och så lät vi bygga hus på Hammarterrassen. Två otvungna boenden som ger oss frihet att växla mellan livet i storstad och landsbygd.

Bostadshuset, gästhuset och festsalen bildar en enhet, ger en fin gårdsbild och skapar en skyddad innergård. Huset har ett yttre som smälter fint in i naturen. De invändiga ytorna är väl disponerade och anpassade till våra behov. Här finns allt vi behöver för att bo och leva – och arbeta ibland. Och det blev verkligen så lättskött och funktionellt som vi önskade. Det känns skönt att veta att boendet också kommer att fungera när vi blir äldre. I det separata gästhuset finns plats för barn och barnbarn på besök. Här kan de känna sig fria och behöver inte hela tiden ta hänsyn till oss.

Husen binds samman av innergården som bidrar till att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Efter alla års kamp mot ogräs, nöjer vi oss med några rejäla krukrosor för doftens skull och en samling med favoriterna bland örtkryddor för smakens skull. Utanför har vi ytterligare ett generöst rum: naturen. Tänk att öppna dörrarna på morgonen, låta solen strila in, se det glittrande vattnet och höra fågelkvitter. Kanske plocka en kopp blåbär till morgonfilen. Eller sitta på bryggan och lyssna till vågskvalpet.
När isen lägger sig, får vi ett gigantiskt vardagsrumsgolv som bjuder in till härliga skid- och skridskoturer.

Det är vardagslycka!

//Det här skulle kunna vara din berättelse.
Kontakta oss så berättar vi mer om området, tomterna och bjuder på en visning av den sagolika boplatsen Hammarterrassen.//

Hjärtligt välkommen till Värhulta gårdsmäklare.


 

Skärmavbild 2016-06-16 kl. 20.11.36

 

WWW.LUGGAVI.SE

Stora Luggavi gård ligger i Kräcklinge mellan Kumla och Fjugesta mitt i Närke i en bördig dalgång med smeknamnet “lilla Kanan”. Gården har gamla anor och är ansedd som en av de första bosättningarna i området. En båthamn och en guldskatt från vikingatiden har hittats på Stora Luggavi. Gården finns omnämnd i skrift i början av 1300-talet. Riseberga kloster, ett nunnekloster inte långt från Luggavi, är en ägare ur gårdens ägarlängd.

För de flesta i Kräcklinge och omgivande församlingar förknippas Stora Luggavi gård med Arvid Holger Nilsson och hans testamente. När Holger Nilsson avled 1993 utvisade hans testamente att hans samlade förmögenhet som uppgick till många miljoner, skulle fördelas lika mellan socknens innevånare.

På Stora Luggavi finns idag vare sig nunnor eller vikingar. Här bor idag sex familjer. Norrstugan, Mellomstugan, Sörstugan och Backstugan är några av namnen på husen vid Luggavi. Ägare sedan 1999 är familjen Ann-Sofie och Per-Anders Andersson med barnen Erica och Michael.


Skärmavbild 2016-06-16 kl. 20.20.18

WWW.VARHULTA.COM

Ett beslut som kräver eftertanke – före

En försäljning innebär ofta att man lämnar ett livsverk; sitt lantbruk med djur och maskiner, sin verkstad eller sitt hem. För oss som mäklare krävs ödmjukhet inför uppgiften men också omfattande förberedelser.
Om du går i försäljningstankar, är du välkommen att kontakta oss för att diskutera en eventuell försäljning. Det första mötet är viktigast och kan vara avgörande för att affären blir en bra affär för både själen och ekonomin.